Professional vanuit je hart Podcast - met Mascha Struijk

#104 Na mijn redding ben ik heel goed geholpen - Nina Blom deel 2 (ervaringsdeskundige en expert Münchhausen by Proxy)

February 21, 2022

"Na mijn redding ben ik heel goed geholpen"

In dit vervolggesprek met Nina Blom gaat het over ná haar redding op 14 jarige leeftijd. Zij was toen heel erg ziek, lag de hele tijd in bed en had geen contact meer met de buitenwereld. Dit was het gevolg van Münchhausen by Proxy, de moeder van Nina maakte haar ziek. Hierover vertelt zij in de vorige aflevering (103).

Nina vertelt open over de verwarring, het weer wennen aan gewone kleren, de schaamte over haar grote achterstand op alle leefgebieden, 

Vooral vertelt ze over hoe goed ze is opgevangen, zowel eerst in het ziekenhuis als later in de jeugdzorg. Heel veel liefdevolle professionals hebben haar geholpen te landen in het 'gewone leven'. Nina is heel dankbaar dat zij haar de tijd en ruimte hebben gegeven om op haar eigen moment te beslissen dat ze haar ouders niet meer wilde zien. 

We praten over wat het betekent om als kind door het leven te moeten zonder ouders, hoe een ingewikkelde jeugd je beïnvloedt en hoe dat doorwerkt in de rest van je leven. Het wordt een heel persoonlijk gesprek tussen Nina en mij waar jij bij mag meeluisteren :-)

Lieve Nina, heel erg bedankt voor onze mooie ontmoeting!

Als je meer over Nina's ervaringen wilt weten, lees of luister dan haar boek 'Je bent een verschrikkelijk kind'.
https://www.uitgeverijpersonalia.nl/boekwinkel/je-bent-een-verschrikkelijk-kind/

 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App